Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

AŞURE YARIŞMASI DÜZENLENDİ 03 Ocak 2011

 

                                                                           

                                                                   src=http://www.karamankulturturizm.gov.tr/kulturMd/image/logo.gif


  Karaman Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde Makro Market Karaman Şubesi ve Bayanlara yönelik sivil toplum kuruluşları katkılarıyla Aşure Yarışması düzenlendi.

02 Ocak 2011 Pazar günü saat 14.00’de Makro Markette düzenlenen yarışmaya Sayın Valimiz Süleyman Kahraman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Program Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri ile başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta’nın konuşmalarının ardından bir Konuşma yapan Sayın Valimiz Süleyman Kahraman konuşmasında; “Karaman’da hiç kimse toplumsal hayatın dışında olmayacak. Herkes her yerde olacak. İnşallah Karamanda tüm aileler, sivil toplum kuruluşları tüm vatandaşlarımız el birliği ile gönül birliği ile bir arada olacaklar. Bundan sonraki hedefimiz bunlar. Biz Karamanı, Karaman Halkını her zaman bir ve beraber görmek istiyoruz.

Biliyorsunuz Aşure insanlık tarihinde önemli bir yeri olan bir gündür. Bu günü toplumumuz ve İslam Alemi benimsediği için aşure günü olarak kutluyoruz. Aşure bildiğiniz gibi Muharrem ayında yer alan bir gündür. Ben bu vesile ile Muharrem ayınızı tebrik ediyorum.” dedi.

Vali Kahraman’ın konuşmalarının ardından ev hanımlarının yaptığı aşureler tek tek jüri üyelerinin testinden geçti. Yarışmada Ümmü Gülsüm Tosun’un yaptığı aşure birinciliği elde derken Fazilet Akdağ ikinci, Nezihe Parmaksız’ın yaptığı aşure ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada birinci olan yarışmacıya belgesini ve ödülünü Karaman Valisi Süleyman Kahraman verirken ikinciye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, üçüncüye ise İl Defterdarı Cuma Arslantaş verdi.

Kahraman Jüri üyelerine belgelerini verirken,  mansiyon ödüllerini ise Daire Müdürleri verdi.