Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2. KÜLTÜR VE TURİZM FUAR'I AÇILDI. 13 Temmuz 2011

 
 Bu yıl 2.si gerçekleştirilen Kitap ve Kültür fuarının açılışı yapıldı.

12 Temmuz 2011 Salı günü saat 16.30’da Aktekke meydanında gerçekleştirilen fuar açılışına Sayın Valimiz Süleyman Kahraman, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Fuar açılışı programı mehter konseri ve akabinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, fuarın açılışında yaptığı konuşmada; “Bu seneki fuarımız sadece kitap fuarı değil  aynı zamanda kültürel etkinliklerinde yer alacağı, 7 günde, 7 yazar ve 7 etkinlikle devam eden bir yapıda gerçekleşecek olan bir fuardır.

Çünkü kültür bir toplumun yaşama tarzıdır. Bu tarzı da nesilden nesile aktaran, yayan ve  gelecek kuşaklara miras bırakmamızı vesile olan kitaplardır. Maalesef ülke insanımız kitaplarla ve okuma ile çok fazla barışık değildir. Bu sebeple vatandaşlarımıza kitabın, okumanın ve kültürün önemini kavratmak ve kitapla buluşturmak ve okuma alışkanlığını kazandırmak için Sn. Valimiz Süleyman Kahraman İle Sn. Belediye Başkanımız Dr. Kamil Uğurlu’nun destekleriyle bu etkinliği sizlerle buluşturmuş oluyoruz. Umarım bu mütevazi kitap ve kültür fuarımız önümüzdeki yıllardaki büyük kitap ve kültür fuarının öncüsü olur. Etkinliğimize destekleyen kitap evlerine ve emeği geçen bütün herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman’da fuarda yaptığı konuşmada; “Karaman Valiliği olarak bu tür fuarları önemsiyoruz. Açılması için desteklerimiz devam edecektir. Kitap fuarları bir ilin kültürel değerleri için olmazsa olmazını ifade etmektedir. Bu bilinle buradayız.  "Türkiye Okuyor Kampanyası" projesi kapsamında açılan bu fuar ilimiz için hayırlı olacaktır. Yetişmekte olan çocuklarımızın kitap yazarlarıyla buluşması da  ayrı bir önem arz etmektedir.. Kitap yazarlarıyla, kitap okuyucuların bütünleşmesi oldukça önemlidir. Kitap yazarları kitap okuyanların ilgi ve alakasını gördükçe daha çok kitap yazacak kültürümüze katkı sağlamış olacaktır.

İçinde bulunduğumuz yaz ayları nedeniyle ilimize tatile gelen gurbetçi hemşerilerimizin de bu fuardan istifade etmelerini ümit ediyorum.  Düzenleyecek olduğumuz etkinliklerle konser ve dinletilerle gurbetçilerimizin duygularına da tercüman olmayı ve yeni nesli kültürel değerlerimizle buluşturmayı kendimize görev addediyorum.

Karaman Valiliğinin, Karaman Belediyesinin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortak çabası neticesinde açacak olduğumuz 2. Kitap ve Kültür fuarını faaliyete sokmak bizi haliyle gururlandırıyor. Her ne kadar teknoloji ve bilgisayar çağında olsak da kitaplar benim için vazgeçilmeyecek bir tutkudur. Aynı tutkuyla kitaplarımıza sarılacağımız ve okuyup okutacağımız güzel günlere diyor, fuarın hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Fuarın açılışı, hayırlı uğurlu olması temennileriyle Vali Kahraman ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Karaman Valisi Süleyman Kahraman,  fuarın açılışın ardından stantları gezerek burada yetkililerden bilgi aldı. Vali kahraman daha sonra standın içerisinde yer alan satranç bölümünde minik bir satranç sporcusuyla bir süre satranç oynadı.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve beraberindeki heyet programın sonunda Karaman’ın tarihi ve kültürünü anlatan resim sergisini gezerek yetkililerden resimler hakkında bilgi aldılar.

Karaman Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Karaman Belediyesinin organizasyonunda gerçekleştirilen 2. Kitap ve Kültür Fuarı 11 Temmuz – 17 Temmuz 2011 tarihlerinde saat 10.00 – 23.30 saatleri arasında vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

7 gün sürecek olan fuarın çeşitli günlerinde ülkemizin tanınmış şair ve yazarları kitaplarını okurları ile buluşurken, mahalli ve yerel sanatçılarda da fuar günleri boyunca verecekleri konserleriyle etkinliğe renk katacaklar. Bu süre içerinde etkinliklerde yağlı boya resimleri ve ebru resimleri de sergilenecek.