Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

NEVRUZ BÜYÜK BİR ÇOŞKUYLA KUTLANDI. 22 Mart 2012

                                                                                        

src=http://www.karamankulturturizm.gov.tr/kulturMd/image/logo.gif



    

KARAMANDA NEVRUZ ÇOŞKULU BİR ŞEKİLDE KUTLANDI

Baharın müjdecisi bolluk ve bereket günlerinin habercisi Türk dünyasının ve dünya tarihinin en eski bayramlarından olan nevruz bayramı,İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Pirireis Kültür Merkezi önünde düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.


21 Mart 2012 Çarşamba günü saat: 14:30’da düzenlenen programa Valimiz Sn. SüleymanKAHRAMAN’ın yanı sıra Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN, Garnizon Komutanı Jan.Alb. Selçuk BOZ, Cumhuriyet Başsavcısı M.Kemal ÇOKDİNÇ, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ,  daire müdürleri, öğrenciler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan tören Makbule Orman İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor gösteriyle devam etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA yaptığı konuşmada,

Toplumumuzda ulusal birliği kuvvetlendiren, kardeşliği simgeleyen ve cemrelerle muştulanan nevruz bir bayram havasında kutlanarak kültürümüzdeki yerini almıştır. Mart ayında düşen cemrelerle tabiat canlanır, dirilir, adeta kış uykusundan uyanır. Bizler için toprağın uyanışı, birlik ve beraberlik duygularımızın şaha kalkması demektir. Nevruz sevgidir. Doğa ve insan sevgisidir. Nevruz bayramının kalplerimize memleketimize huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum dedi.

Karaman milletvekili Mevlüt AKGÜN ise yaptığı konuşmada Nevruz’daki uyanışın sadece tabiatın değil aynı zamanda birliğin ve beraberliğin de sembolü olduğunu belirtti. AKGÜN konuşmasında ayrıca terör örgütünün ve yandaşlarının Nevruz’u suistimal etmelerinin temelinde bu ülkedeki birlikten ve beraberlikten duyulan rahatsızlık olduğunun altını çizerek, “Ülkemizin dört bir yanında yaşanan coşku bu kötü emellere verilen en güzel cevaptır. Dedi

Vali KAHRAMAN ise konuşmasına şehit düşen polislerimiz için başsağlığı dileyerek başladı ve onların kahramanlıklarının ve fedakârlıklarının her daim hatırlanacağının altını çizdi. Vali KAHRAMAN konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Yüzyıllardır şiirlerimize tema, nağmelerimize ruh olmuş bahar... Bu yüzdendir ki gurbetten oğlunun dönüşünü bekleyen bir anne gibi bekleriz onu... Ve o askerden dönen bir oğul gibi gelir gönlümüze... O gelince gönlümüz hoş olur; çünkü o zorlu kış günlerinin ardından gelir... Bu yüzden bahar umut demektir, neş'e demektir. Ama baharın gelmesini hiç istemeyenler de vardır; çünkü umut bir milletin dirliğini artırır, birliğini güçlendirir... Azerbaycan'dan Kerkük'e, Edirne'den Hakkari'ye kadar yurdumuzun ve dünyanın dört bir yanında yakılan nevruz ateşleri de bu birliğin ve dirliğin ifadesidir. Aynı toprağın bağrında yüzlerce, binlerce farklı çiçek yetişiyor. Her birinin rengi ayrı, kokusu ayrı; ama hepsi de aynı toprağa kök salıyor, hepsi de aynı topraktan besleniyor. İşte baharın gelmesini istemeyenler bunu göremiyorlar... Biz rengimiz, dilimiz farklı olsa da bu mukaddes toprakların bir parçasıyız. Ve yurdumuzun dört bir yanında nevruz ateşini yakanlar aynı ruhu taşıyor, aynı umudu besliyor...”dedi.

Program, Karaman Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden Merve DEMİR’in Nevruz konulu şiirini ve Karaman Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden Cihan KARAKIŞLAın ise Nevruz konulu kompozisyonunu okumasıyla devam etti.

Muhittin ARSLAN tarafından verilen Türk Halk Müziği dinletisinin ardından Demirci ustası Numan AKSOY eşliğinde Sayın, Valimiz Süleyman KAHRAMAN Karaman Milletvekili Mevküt AKGÜN ve protokol üyelerininde katılımı ile sembolik olarak demir dövüldü.

Ardından Nevruz ateşinin yakılması ve Bumas Bulgur tarafından verilen pilav ikramı ile programa devam edildi.

Resim sergisinin gezilmesi ile program sona erdi.