Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2018 Yılı Mali Destek Programı Sözleşme İmza Töreni ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Sayın Valimiz Fahri Meral, Mevlana Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Mali Destek Programı Sözleşme İmza Töreni ve Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

15 Ağustos 2018 günü gerçekleştirilen toplantıya, MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş katıldı.

Toplantı öncesinde MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger katılımcılara Karaman’da yapılan yatırımları içeren bir sunum yaptı. 

Toplantıda konuşan Vali Fahri Meral, 21 projenin destek almaya hak kazandığını ve bu projelere MEVKA tarafından 10 milyon Türk Lirası kaynak ayrıldığını dile getirdi. 

Vali Meral konuşmasının devamında; “TR52 Konya - Karaman Bölgesinin rekabet gücünün artırılması, bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması, bölgemizin yurt içinde ve yurt dışında yatırımcılara tanıtılması amacıyla çalışmalarını sürdüren ajansımız, 2018 yılı için toplam 25 milyon Türk Lirası bütçeli sektörler mali destek programı ve küçük ölçekli alt yapı mali destek programı olmak üzere iki başlıkta proje teklif çağrısına çıkmış ve destek almaya hak kazanan projeleri kısa bir süre önce ilan etmiş bulunmaktadır. Buna göre, iki proje teklif çağrısına bölgede yapılan toplam 111 proje başlığından 57’si destek almaya hak kazanmıştır.

Karaman’da ise KOBİ’ler kamu kurum ve kuruluşları, tarımdan, tarım makinaları, ağaç, orman ürünleri, kâğıt, ambalaj ve elma sektörleriyle iş ve yatırım ortamını geliştirmeye yönelik olarak yapılan 45 başvuru değerlendirilmiş, 21 proje destek almaya hak kazanmış ve bu projelere ajansımız tarafından 10 milyon Türk Lirası kaynak ayrılmıştır.

Hayata geçirilecek projelerle, çikolata, kek vb. gıda makinalarının imalatı, bisküvi ambalajların üretimi, streç film, köpük, tabak üretimi, AR - GE ve ihracat odaklı ileri teknoloji ürünlerin üretimi teknik muayeneleri kalibrasyon laboratuvarları yapılması ile Karaman’ımızın önemli gelir kaynağı olan elma üretiminde kapasitenin artırılması gibi amaçların elde edilmesi hedeflenmektedir.

Ulusal ve uluslararası pazarda her geçen gün rekabet gücünü artıran, bilgi ve buluşa gelen şehrimizin yakaladığı eğimlerin daha da ilerlere taşınmasının üretim altyapısı ile iş ve yatırım ortamının geliştirilmesi amaçlandığı, küçük ölçekli alt yapı mali destek programı kapsamında iş ve ticaret geliştirme merkezi ve elektronik satış salonunun kurulması gibi faaliyetler yürütülecektir” dedi.

Vali Meral, ajansın desteğiyle hayata geçirilecek projeler ile şehrimizin turizm potansiyelinin hayata geçirilmesi, şehrimize gelen turist sayısının ve konaklama sürelerinin artırılması ve turizm çeşitliliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yürütüleceğini söyledi.  Projelerin şehrimiz için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Vali Meral, bu projelerin bölgemizin ve şehrimizin ekonomisine, istihdamına, ihracatına, turizm, makine, ekipman ve tesisat altyapısına katkılar sunması temennisiyle desteklenen projelerin takipçisi olacağımızı ifade ediyor, sonuçların şehrimiz, bölgemiz, paydaşlarımız ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Program sonunda, 2018 Yılı MEVKA Mali Destek Programı kapsamında, Karaman’da proje üreterek mali destek almaya hak kazanan proje sahiplerine teşekkür belgesi verildi.

Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından toplantı proje sahiplerine yönelik verilen bilgilendirme toplantısı ile devam etti.

DSC_6440.jpg DSC_6458.jpg DSC_6459.jpg

DSC_6464.jpg DSC_6474.jpg DSC_6506.jpg

DSC_6546.jpg IMG-20180816-WA0001.jpg IMG-20180816-WA0002.jpg
IMG-20180816-WA0003.jpg